Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ και Διευθύνοντος Συμβούλου


Καλωσήρθατε στον ιστότοπο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε.
Το εμπορικό λιμάνι της Ελευσίνας αποτελεί στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και την ευρύτερη οικονομία της περιοχής αλλά και της χώρας. Όντας σε στρατηγικής σημασίας τοποθεσία, σε κοντινή χιλιομετρική απόσταση από τον Πειραιά και την Αθήνα αλλά και την άρτια διασύνδεση του με το εθνικό οδικό δίκτυο και την Αττική οδό, αποτελεί “εκείνο” το λιμάνι που μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα αναπτυξιακής δραστηριότητας για τη χώρα.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε. δεν διαχειρίζεται μόνον εμπορικά τον Κεντρικό Λιμένα αλλά διαθέτει τουριστικές μαρίνες που αποτελούν πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης και αλιευτικά καταφύγια, παρέχοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του αλιευτικού κλάδου να δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επαγγελματίες ψαράδες αποτελούν κομμάτι της εργατικής ιστορίας της πόλης.
Στοχεύοντας σε μια βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό στοιχείο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κινούμαστε ταχύτατα στον σχεδιασμό και την μεταφορά του Κεντρικού Λιμένα στην περιοχή της Βλύχας σύμφωνα με τοMaster Plan, στο άκρο της πόλης για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση κα την ακόμα καλύτερη διασύνδεσή του με τα υπάρχοντα οδικά δίκτυα και τον σιδηρόδρομο.
Παράλληλα τοποθετούμε στο κέντρο των εξελίξεων την Ελευσίνα με τη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου για την περιοχή της Αττικής. Βελτιώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές του Κεντρικού Λιμένα και των υπολοίπων μαρινών, “διεκδικούμε” ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε. να διαδραματίσει ρόλο στο κοινωνικό οικονομικό και πολιτιστικό πρόσημο της πόλης της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής στα χρόνια που ακολουθούν.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος
Γαργαρέτας Χαράλαμπος