Περιγραφή​

Τουριστική περιοχή που περικλείει δύο Λιμενίσκους φιλοξενίας μικρών αλιευτικών σκαφών και σκαφών αναψυχής.

Οι μώλοι είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι και προσφέρονται για περίπατο ενώ ο χώρος μπροστά από τους Λιμενίσκους είναι διαμορφωμένος σε υπαίθριο ελεύθερο πάρκινγκ ώστε να εξασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στη θάλασσα. Σε τμήματα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος λειτουργούν πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία κ.λπ). Η ακτογραμμή ένθεν και ένθεν των Λιμενίσκων προσφέρεται για θαλάσσια λουτρά.

Η Χερσαία Ζώνη Λιμένος εκτείνεται σε μήκος 1325 μέτρα και έχει πλάτος μέχρι την ακτογραμμή έως και 75 μέτρα.

Ο Λιμενίσκος με άνοιγμα προς τα βορειοανατολικά έχει προσήνεμο μώλο μήκους 300 μέτρων και πλάτος 15 μέτρων. Ο υπήνεμος έχει μήκος 40 μέτρων και πλάτος 15 μέτρων. Το στόμιο του είναι 62 μέτρα και το εμβαδόν της λιμενολεκάνης περίπου 10 στρέμματα.

Ο Λιμενίσκος με άνοιγμα Νοτιοδυτικά έχει μήκος εσωτερικού κρηπιδώματος 275 μέτρα και φιλοξενεί βάρκες και μικρά πλοία αναψυχής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν.2971/01) στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ ανήκει και η θαλάσσια ζώνη πλάτους 500 μέτρων από την ακτογραμμή έμπροσθεν της πράσινης γραμμής της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος.

Βυθομετρικός Χάρτης:

Εξυπηρέτηση:

Τοποθεσία:

ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:​

Marine traffic

Δείτε την κίνηση των πλοίων σε πραγματικό χρόνο

Καιρικές Συνθήκες:

Υπολογισμός δικαιωμάτων ελλιμενισμού

Υπολογίστε το ημερήσιο κόστος ελλιμενισμού με πρυμνοδέτηση του σκάφους. Επιλέξτε την κατηγορία στην ανήκει το σκάφος και εισάγετε το μήκος του σε μέτρα. Στη συνέχεια επιλέξτε 'Υπολογισμός'

 
€ / ανά ημέρα
€ ανά ημέρα

Φωτογραφικό Υλικό:​